Sorumluluk bilinci, kendini tanıma, yaratıcılık, odaklanma, sorun çözme ve empati konularında başarısız olan veya kendini geliştirmek isteyenler için yaratıcı drama kursu düzenliyoruz.
Bu kurs sayesinde daha nitelikli ve yaşamını sanatsal şekilde yönlendiren bireylerin ortaya çıkmasını sağlıyoruz.
Yaratıcı Dramanın Tanımı
Yaşam tecrübesi bulunan kişilerin seçilmiş bir düşünceyi, olayı veya konuyu canlandırmasına yaratıcı drama nedir? Cevabıdır. Yaratıcı dramadaki canlandırma ise spontane gelişen ve hayata geçirilen bir canlandırmadır.
Yaratıcı drama yaparken kişi canlandırmayı grup üyelerine ve eğitmenine karşı yapar. Konu veya düşünce veriliyor olsa da yapılan canlandırmaya önceden hazırlık yapılmaz. Bu da kişilerin yaratıcılık becerisini ortaya koymasını sağlar.
Yaratıcı Drama Alanları Nelerdir?
İnsanların doğaçlama şeklinde canlandırma yapmalarını öngören yaratıcı drama günümüzde pek çok alanda kullanılan tekniktir. Yaratıcı dramanın kullanıldığı alanlardan bazıları şunlardır;
- Eğitim çalışmaları
- Rehberlik çalışmaları
- Psikoloji çalışmaları
- Kültürel etkileşim çalışmaları
- Sosyal hizmet çalışmaları
- Rehabilitasyon çalışmaları
- İş hayatı çalışmaları
- Sanatsal çalışmalar
Eğitim alanındaki çalışmalar yaratıcı dramanın en fazla kullanıldığı alan olarak öne çıkar. Yetişkin ve çocuk eğitimlerinde bu teknikten yararlanılarak kişisel gelişimin sağlanması mümkün olur.
Yaratıcı Drama Dersinde Neler Yapılır?
Çocuk ya da yetişkin yaratıcı drama üzerine çalışan atölyemizde dersler eğitmenler eşliğinde verilir. Her grup başında uzman eğitmen vardır.
Drama atölyesi olarak gerçekleştirdiğimiz derslerimizde ise yaratıcı dramanın kavranması, kişisel gelişimi sağlayacak tekniklerle kullanılması ve canlandırma çalışmaları yapılır. Derslerimizin içeriği yaş grubuna ve gruba katılım sağlayan kişilerin eksikliklerine göre belirlenir. Tüm derslerimizde ise katılımcılarımız eğlenerek öğrenirler. Aynı zamanda katılımcılar yaşamsal tecrübelerini diğer insanlarla paylaşırlar.
Drama kursu grup üyelerin tanışması ile başlar. Eğitmenin yaratıcı dramayı tanıtmasıyla devam eder.
Gerekli bilgiler verildikten sonra belirlenen herhangi bir olay, konu veya düşünce üzerine çalışılmaya başlanır. Bu çalışmalarda doğaçlama, bilinç koridoru, rol oynama veya geriye dönüş gibi tekniklerden yararlanılır. Canlandırmanın yaşanan tecrübeler eşliğinde yapılması sonucunda ise değerlendirmesi yapılır.